Veldweide melkbrood

43

De volle melk van de Veldweide vormt de basis voor het brood Veldweide melkbrood. Het water is in dit brood volledig vervangen door de verse melk van de koeien van René en Carly Verstegen. Hierdoor krijgt het brood zijn heerlijk volle smaak.



Variatie
Aantal
3
10

Productinformatie

Carly en René Verstegen heten u van harte welkom op ijs- en versboerderij de Veldweide. De Veldweide kunt u vinden aan de Hees, tussen Sevenum en Kronenberg. De karakteristieke boerderij is in 1926 herbouwd, tegenover de inmiddels ruim honderd jaar oude
schuur, waar de productieruimte en de boerderijwinkel zijn gevestigd.

De boerderij is gelegen aan het 'Groot Veld', een landschap van zeer vruchtbare akkers en weiden, dat al vele eeuwen geleden in cultuur is gebracht en waar u nog echt kunt genieten van de ruimte en de rust. 's Zomers grazen hier de koeien in
de wei en leggen zo de basis voor de productie van heerlijke melk van uitstekende kwaliteit.

De dag begint met koeien melken. Iedere ochtend, zeven dagen in de week. Daarna brengt René Verstegen zijn koeien naar de wei waar ze zicht tegoed doen aan gras en klaver. Zeventig stuks, zijn het. Allemaal met een eigen karakter. 's Avonds herhaalt
het ritueel zich in omgekeerde richting: de koeien ophalen, melken en naar de stal brengen.

René: 'Het is hard werken, maar ik voel me een bevoorrecht mens. De rust, de ruimte, het ritme van de dag en de seizoenen; ik geniet daarvan.'

Hij nam het melkveebedrijf van zijn ouders over en woont met zijn gezin het huis waar hij zelf opgegroeid is. Het heeft iets geruststellends; je kinderen zien spelen, daar waar jij vroeger ook speelde.

Zijn vrouw Carly staat in de winkel. Het was ook haar idee om een deel van hun eigen melk zelf te bewerken en te verkopen. Yoghurt, pudding, vla, hemelse modder, rijstepap en roomijs. Aangevuld met ambachtelijke streekproducten en groenten, fruit en kaas
van boeren uit de buurt.

Carly: 'Toen ik de ijsmachine eenmaal had, begon het experimenteren. Maandenlang, tot ik de juiste smaak te pakken had. Niet te plakkerig, niet te vet, maar wel lekker vol. Voor het vruchtenijs gebruik ik vers fruit van telers uit de omgeving.'
Dertig tot veertig smaken zijn er. Van vanille tot oma's appeltaart. Eigenlijk kan ze alles maken.

's Zomers stroomt het gezellige terras naast de winkel snel vol. Men komt voor het ambachtelijke ijs en de ongedwongen, gastvrije sfeer. Kinderen lopen met een ijsje in de hand langs de koeien. In de stal is misschien een jong kalfje te bewonderen.

De melk van De Veldweide vormt de basis voor het "Handrie's volle melkbrood". Het water is in dit brood volledig vervangen door de volle melk van de Sevenumse koeien van René en Carly. Hierdoor krijgt het brood zijn heerlijk volle smaak.

Allergene stoffen

Gluten, Soja, Melk