Appel Citroenvlaai

448

Een bodem van gistdeeg gevuld met een heerlijke potpourri van verse appels van Appelboerderij de Donck meegebakken op de bodem. De bodem is rijkelijk gevuld met citroenbavaroise, slagroom en een gebakken mengsel van amandelschaafsel en eiwit.



Wilt u uw vlaai gesneden?
Aantal
15
65

Productinformatie

Boerderij de Donck staat al sinds oudsher bekend om de teelt van appels en peren op het platteland van Sevenum. Het fruit wordt verkocht in de eigen boerderijwinkel aan de Donckstraat waarnaast tevens enkele soorten groeten en fruit van boeren uit de
regio worden verkocht. Ook worden de eigen appels jaarlijks geperst tot appelsap wat ook in de boerderijwinkel te koop is.

Boerderij de Donck is een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong kent in de jaren dertig. "Mijn Opa van Enckevort startte toen met de teelt van appels en peren en al snel volgde de verkoop aan huis", aldus Denis Dirckx. Vandaag de dag wordt het
boerenbedrijf geleid door Grad van Enckevort, zijn zus Mia en diens zoon Denis. Ook de overige medewerkers van het bedrijf zijn veelal neven en nichten.

In de bakkerij van Bas en Joep Gommans worden uitsluitend appels van boerderij de Donck verwerkt. Bas Gommans; "Sevenum staat vol met sappige appels, we zouden stom zijn om dit verse fruit elders vandaan te halen". De appel die gebruikt wordt
voor de bakkersproducten is de Golden Delicious. "Deze appel heeft een lekkere zoetzure smaak die past bij onze producten".

Om ook buiten de oogstmaanden een goede kwaliteit appels te garanderen worden de appels door de Donck opgeslagen in speciale koelcellen. Hierdoor kan Gommans het gehele jaar de Sevenumse appels verwerken, en hoeft er dus niet te worden gewerkt met
blikappels zoals veel collega-bakkers doen.




Allergenen stoffen

Gluten, Melk, Sulfiet, Ei, Noten, Soja

Bewaaradvies

Houdbaarheid: ca. 3 dag(en).
Bewaartemperatuur: 7 °C

Deze informatie afdrukken